Fysio Amsterdam West Fysio Amsterdam West
Klik hier voor onze beoordeling
Fysio Amsterdam West

Overstappen van zorgverzekeraar?

Vergoeding fysiotherapie in 2018: de belangrijkste informatie

De komende weken zullen zorgverzekeraars hun premies en vergoeding voor 2018 bekendmaken. Dat moeten ze uiterlijk op 12 november doen. De kans is groot dat er iets aan je zorgverzekering verandert als het om de vergoeding van fysiotherapie gaat.

Op websites zoals die van Independer of Zorgkiezer vind je een overzicht van de gecontracteerde zorgverzekeraars.

Vanaf 12 november zie je daar welke zorgverzekeraars in 2018 gecontracteerd zijn:

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/fysiotherapeut/fysio-amsterdam-west

https://www.zorgkiezer.nl

Heb je een aandoening die op de chronische lijst staat? Dan krijg je fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoed vanaf de 21ste behandeling. In andere gevallen heb je een aanvullende verzekering nodig. Je kunt dat terugvinden in onderstaand overzicht. Ook daarvoor geldt dat je vanaf 12 november ziet wat de vergoedingen in 2018 zijn. Zo kun je op tijd zien of je ook volgend jaar nog goed zit.

In bepaalde situaties zijn de kosten van fysiotherapie aftrekbaar. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Meer informatie daarover staat op de website van de Belastingdienst.

Ons advies luidt: kies voor een kleine verzekeraar. Grotere verzekeraars als Achmea, Menzis, CZ en Univé zijn vaak erg duur en zeggen soms dat ze ergens voor staan maar in de werkelijkheid is het net anders, of er zitten haken en ogen aan (misschien niet voor u maar wel voor uw zorgverlener)

De verzekeraar die er momenteel voor ons met kop en schouders uitsteekt voor de patiënt is de DSW. Dat is een goedkope verzekeraar met goede vergoeding en voorwaarden. En nee we hebben geen aandelen. 

Realisatie: A-side media (2012)