« Fysiotherapie
Fysionet
Fysio Amsterdam West

Kinderfysiotherapie

Klimmen naar de boomhut; tikkertje spelen bij gym; zelfstandig gaan zitten; sporten met vrienden. Allemaal beweegactiviteiten die de meeste kinderen vanzelf gaan doen en zichzelf spelenderwijs aanleren. 

Soms heeft een kind wat meer moeite met het aanleren van bewegingen of ervaart het problemen op het gebied van bewegen. In dat geval kan de kinderfysiotherapeut helpen. 

 

Problemen op het gebied van bewegen kunnen vele oorzaken hebben. De kinderfysiotherapeut is dé specialist op het gebied van bewegen bij kinderen en jongeren van 0-18 jaar. 

Tijdens de intake zal de kinderfysiotherapeut in een gesprek alles rondom het beweegprobleem uitvragen. Daarna zal een onderzoek gestart worden, om te bekijken welke dingen moeilijker gaan en wat al goed gaat. Na het onderzoek zal de kinderfysiotherapeut samen met de jongere, of met ouders en het kind bespreken wat mogelijkheden voor de behandeling zijn. Aan de hand van relevante doelen voor het kind/ de jongere, zal de behandeling gestart worden. Voorbeelden van beweegdoelen die kinderen/ jongeren kunnen hebben:

 

Voorbeelden van beweegdoelen die ouders voor hun jonge kind kunnen hebben:

 

Veelvoorkomende redenen om naar een kinderfysiotherapeut te gaan zijn per leeftijdscategorie te vinden op onze site:

 

0-2 jaar, zuigelingen 

2- 6 jaar, peuters en kleuters 

6-12 jaar, basisschoolleeftijd  

12-18 jaar, tieners 

Wij gaan uit van de hulpvraag/ het probleem van kind en ouders. Bij jonge kinderen spelen ouders een belangrijke rol in de behandeling. Bij jongeren wordt meer nadruk gelegd op zelfstandigheid. Huisarts, kinderarts en eventueel andere betrokkenen worden, met toestemming van ouders, op de hoogte gehouden. Wij werken regelmatig samen met de kinderarts, huisarts, jeugdarts/ jeugdverpleegkundige (GGD), psycholoog, diëtist, ouder- en kindadviseur (OKA), logopedist en leerkrachten. 

Heeft uw kind problemen met bewegen en weet u niet zeker of kinderfysiotherapie de aangewezen behandeling is? Bel of mail ons, wij kunnen samen met u bekijken of het handig is om een behandeling in te plannen.

 


 

Realisatie: A-side media (2015)